Těstoviny s rajčaty a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rajčaty a smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30807 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 ml | Protlak rajčatový |
150 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
225 g | Těstoviny konzumní |
90 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 41,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rajčaty a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Protlak a víno nalijeme do pánve a promícháme. Přivedeme k varu. Nalijeme smetanu, promícháme a povaříme na mírném ohni. |
2 | Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Těstoviny slijeme a v hrnci smícháme s nastrouhaným parmezánem. Omáčku dle chuti osolíme, opepříme a promícháme s těstovinami. Nakonec posypeme bazalkou. |