Avokádová salsa s kořenem yam - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádová salsa s kořenem yam
Avokádová salsa s kořenem yam
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30810 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kořen Yam |
0,3 hrst | Meduňka |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 351,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 120,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli paprička, Citronová šťáva, Paprika červená, Paprika žlutá, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kořen Yam, Meduňka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádová salsa s kořenem yam postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme je na malé kousky. Kořen yam oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky. |
2 | Chilli papričky omyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. |
3 | Zralé avokádo oloupeme, nožem rozpůlíme, vyřízneme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. |
4 | Připravíme mísu, vložíme všechny nakrájené suroviny a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu. Vše důkladně promícháme. |
5 | Čerstvou meduňku opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a odrhneme lístky z větviček. Lístky vmícháme do hotové salsy a necháme asi 1 hodinu odpočívat v chladu. |
6 | Po uložení můžeme podávat. |
Poznámka
Kořen yam je tropická a subtropická hlízovitá rostlina. Nazývá se také "sladký brambor". Pěstuje se většinou v Jižní Americe, Africe a Indii. Tuto salsu podáváme jako přílohu k masům nebo jako lahůdku s tortilla chipsy.