Recept

Rajská omáčka s příchutí masa

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 30811

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
75 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 533kJ
3% Sacharidy 12 g
123% Tuky 92 g
9% Sodík 183 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rajská omáčka s příchutí masa postup přípravy receptu:

1

Kuchyňským mixérem nakrouháme cibuli, mrkev a celer na malé kousky. Přidáme stroužky česneku a rozmixujeme.

2

Zeleninovou směs vložíme spolu s nakrájeným slaninou do velké pánve. Za stálého míchání smažíme na mírném ohni 5 minut. Nalijeme víno, osolíme a opepříme a vaříme při mírném ohni dalších 5 minut. Poté přidáme rajčata. Vaříme 40 minut, občas zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody.

3

Omáčku přes síto propasírujeme pomocí lžíce.

4

Omáčku vrátíme do hrnce. Když je omáčka moc hustá, zředíme trochou horké vody nebo vínem. Dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept