Recept

Farfalle s rajčaty a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 30814
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Bazalka
225 g Hrášek mražený
50 g Mascarpone
15 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Farfalle
60 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 877kJ
22% Sacharidy 79 g
41% Tuky 31 g
29% Sodík 578 mg
44% Bílkoviny 25 g

Farfalle s rajčaty a hráškem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na plátky nakrájenou slaninu bez kůže. Smažíme při mírné teplotě 6 minut, často mícháme.

2

Přídáme nakrájená rajčata a vodu. Osolíme a opepříme. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut, občas zamícháme.

3

Mezitím v hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny Farfalle dle návodu na obalu.

4

Do omáčky nasypeme mražený hrášek a uvedeme do varu. Přikryté pokličkou vaříme 7 minut nebo do té doby, než je omáčka hustá a hrášek uvařený. Dle potřeby dochutíme.

5

Nakonec do omáčky přidáme sýr Mascarpone a špetku bazalky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odstát. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept