Recept

Zeleninový bujon s tortellini

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30819
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

100 g Hrachové lusky
2 polévková lžíce Máslo pepřové
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
100 g Tortellini se šunkou
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
12% Sacharidy 42 g
212% Tuky 159 g
51% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Zeleninový bujon s tortellini postup přípravy receptu:

1

Mladé lusky cukrového hrášku očistíme a omyjeme. V hrnci na rozpuštěném pepřovém másle lusky podusíme, přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, do kterého vložíme tortellini se šunkou a při mírné teplotě vaříme 7-9 minut (podle návodu).

2

Bujon dochutíme solí, každou porci posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.

3

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

4

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

5

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

6

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

7

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

8

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept