Jednoduchý recept

Polévka consommé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 435 minut
Doba přípravy: 360 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 30821

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Celer - nať
1 ks Cibule
225 g Hovězí maso mleté
1,3 l Hovězí vývar základní
2 ks Mrkev kořen
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sherry brandy
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
3% Sacharidy 10 g
159% Tuky 119 g
32% Sodík 637 mg
32% Bílkoviny 18 g

Polévka consommé postup přípravy receptu:

1

Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou.

2

Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme.

3

Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek.

4

Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé. Z vajec využijeme i skořápky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept