Polévka consommé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 435 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka consommé
Celkový čas: | 435 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 360 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 30821 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
225 g | Hovězí maso mleté |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 398,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Rajčata, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Celer - nať, Mrkev kořen, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka consommé postup přípravy receptu:
1 | Vývar a mleté hovězí maso dáme do pánve a necháme hodinu odležet. Přidáme nakrájená rajčata, cibuli, mrkev, celerové stonky, bouquet garni, 2 bílky, rozdrcené skořápky ze 2 vajec, sůl a pepř. Přivedeme téměř k bodu varu za stálého šlehání metlou. |
2 | Zakryjeme pokličkou a vaříme cca hodinu. Polévku přecedíme přes tenkou látku a vlijeme znovu do čistého hrnce. Tekutina musí být čirá. Pokud není čirá, přidáme bílek a rozdrcené skořápky z dalších 2 vajec. Proces potom opakujeme - přecedíme a povaříme. |
3 | Přidáme sherry, prohřejeme polévku a servírujeme do misek. |
4 | Podáváme teplé s tenkými plátky bílého chleba. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Z vajec využijeme i skořápky.