Fusilli s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30824 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
225 g | Houby čerstvé |
140 g | Houby nakládané |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 332,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Houby nakládané, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s houbami postup přípravy receptu:
1 | Lžíci oleje, ve kterém jsou naloženy houby, vložíme do středně hluboké pánve. Větší kousky hub rozkrájíme na malé kousky. |
2 | K oleji přidáme máslo a necháme rozpustit. Vložíme sterilované i čerstvé houby, oregano, utřený česnek, sůl a pepř. Často mícháme, smažíme na mírné teplotě 10 minut, až jsou čerstvé houby měkké. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
3 | Jakmile jsou houby měkké, zvýšíme teplotu a mícháme, dokud je všechna přebytečná tekutina vyvařena. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. |
4 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. |