Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi
Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30825 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Fazole černé |
1 ks | Feferony |
500 g | Ovarové ramínko vařené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tabasco |
8 plátek | Prosciutto sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole černé, Feferony, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ovarové ramínko vařené, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z ovarového vývaru s černými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Černé fazole namáčíme ve vodě nejlépe přes noc. Musíme tedy počítat s tím, že polévku budeme vařit až druhý den, kdy vodu z fazolí slijeme a necháme je v sítu okapat. |
2 | Do velkého hrnce dáme 2 litry vody a fazole v něm povaříme zprudka 2 minuty. Poté oheň stáhneme a fazole vaříme na velmi mírném ohni přibližně 2 hodiny. |
3 | Ovarové koleno omyjeme. Přidáme ho do hrnce k fazolím a spolu vaříme ještě dalších 50-60 minut. |
4 | Červenou feferonku rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno. |
5 | Po době vaření vyndáme koleno z hrnce a necháme trochu zchladnout. Okrájíme maso od kosti. Maso a feferonku dáme zpět do hrnce s fazolovou polévkou. Nyní ji ochutíme tabascem, solí a pepřem. |
6 | Sušenou šunku překrojíme napůl a srolujeme do malých ruliček. |
7 | Hotovou velmi hustou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme šunkovými ruličkami. |
Poznámka
Fazole necháme namáčet ve vodě přes noc.