Růžové a zelené farfalle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžové a zelené farfalle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30827 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
350 g | Cuketa |
225 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
75 ml | Smetana na vaření |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 74,1mg |
Draslík | 285,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana na vaření, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžové a zelené farfalle postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme pokrájené na tenká kolečka jarní cibulky a smažíme za častého míchání 5 minut. Přidáme cukety, sůl, pepř, za stálého míchání smažíme 5 minut. Přelijeme vínem, necháme vzkypět. Poté přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut při mírné teplotě. |
2 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a mezitím přilijeme k zelenině smetanu a vaříme dalších 10 minut, aby se omáčka mírně vyvařila. |
3 | Poté přidáme do omáčky krevety, dle potřeby dochutíme. Na hotové těstoviny nalijeme omáčku a posypeme petrželkou. Promícháme a ihned podáváme. |