Recept

Zeleninový bujon s fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30828
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Fazole bílé sterilované
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Rukola
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka krůtí
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 634kJ
14% Sacharidy 49 g
214% Tuky 160 g
60% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 15 g

Zeleninový bujon s fazolí postup přípravy receptu:

1

Sterilované velké (máslové) bílé fazole scedíme a necháme odkapat.

2

Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Omytou rukolu potrháme na menší kousky.

3

V hrnci na másle pokrájenou šunku orestujeme dozlatova, přimícháme k ní rukolu, promícháme, chviličku vše podusíme.

4

Přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přidáme fazole, lístky z omyté čerstvé majoránky a pomalu vaříme jen 4-5 minut, dochutíme solí a podáváme.

5

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek, vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

7

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

8

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

9

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

10

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept