Penne s krevetami a pernodem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s krevetami a pernodem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30829 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
225 g | Krevety tygří - loupané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Pernod |
200 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
350 g | Těstoviny penne |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 509,2mg |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 76,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Pernod, Smetana čerstvá ke šlehání, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s krevetami a pernodem postup přípravy receptu:
1 | Smetanu a rybí vývar vložíme do hluboké pánve a uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 15 minut, až se tekutina vyvaří na polovinu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. |
2 | Do smetanové omáčky přidáme pernod a krevety, podle potřeby osolíme a opepříme. Krevety mírně prohřejeme. Těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme kopr a důkladně promícháme. Podáváme posypané trochou nakrájeného kopru. |