Pikantní studená polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní studená polévka
Pikantní studená polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 30830 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
150 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
250 ml | Rajčatová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 756,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kukuřice cukrová nakládaná, Ocet vinný červený, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní studená polévka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme tak, že je omytá nařízneme křížem, krátce spaříme ve vroucí vodě, ihned ochladíme. Nyní oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky omyjeme, zbavíme semen, nasekáme nadrobno. Česnek sloupneme a prolisujeme nebo utřeme nožem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Pak je nakrájíme na proužky. Kukuřici vylijeme z konzervy a necháme v sítu okapat. Připravíme si polévkovou mísu a všechnu připravenou zeleninu do ní přemístíme. |
3 | Zeleninu v polévkové míse zalijeme rajčatovou šťávou. Přidáme ocet a olej, promícháme a dáme do lednice na cca 40 minut chladit. |
4 | Při podávání dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů a ozdobíme zelenou petrželkou. |