Recept

Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30831

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
0,1 l Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
55 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Petržel - nať
100 g Pšeničná krupice
100 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 19 g
36% Sodík 723 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky postup přípravy receptu:

1

Knedlíčky:

2

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme na lžičce rozpáleného másla dokřupava. Omytou petrželku najemno nasekáme. Žemle nakrájíme na tenké plátky. Zahřejeme mléko, přelijeme jím žemle, přidáme směs slaniny a cibule, jedno vejce, petrželku a mouku. Uhněteme těsto a necháme cca 15 min. odpočinout.

3

4

Nočky:

5

Zbytek másla utřeme do pěny. Ochutíme zbytkem soli, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme postupně vejce a krupici. Těsto necháme cca 15 min. odpočinout v lednici. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky. Rozložíme je na olejem pokapaný talíř a vrátíme ještě na 10 min. do lednice. Poté nočky vložíme do mírně osolené vroucí vody a nezakryté vaříme 10-15 min.

6

Z těsta na knedlíčky vytvarujeme 12 koulí. Vaříme je bez pokličky v dalším hrnci s osolenou vodou cca 5-8 min. Vyjmeme naběračkou.

7

Nočky i knedlíčky rozdělíme do misek a podáváme zalité horkým hovězím vývarem.

Poznámka

příprava 15 min + odpočinutí v lednici

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept