Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30831 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
55 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
100 g | Pšeničná krupice |
100 g | Slanina vepřová |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 106,2mg |
Draslík | 196,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 140,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s tyrolskými knedlíčky a krupicovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Knedlíčky: |
2 | Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Společně se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme na lžičce rozpáleného másla dokřupava. Omytou petrželku najemno nasekáme. Žemle nakrájíme na tenké plátky. Zahřejeme mléko, přelijeme jím žemle, přidáme směs slaniny a cibule, jedno vejce, petrželku a mouku. Uhněteme těsto a necháme cca 15 min. odpočinout. |
3 |
|
4 | Nočky: |
5 | Zbytek másla utřeme do pěny. Ochutíme zbytkem soli, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme postupně vejce a krupici. Těsto necháme cca 15 min. odpočinout v lednici. Pomocí dvou lžiček tvarujeme nočky. Rozložíme je na olejem pokapaný talíř a vrátíme ještě na 10 min. do lednice. Poté nočky vložíme do mírně osolené vroucí vody a nezakryté vaříme 10-15 min. |
6 | Z těsta na knedlíčky vytvarujeme 12 koulí. Vaříme je bez pokličky v dalším hrnci s osolenou vodou cca 5-8 min. Vyjmeme naběračkou. |
7 | Nočky i knedlíčky rozdělíme do misek a podáváme zalité horkým hovězím vývarem. |
Poznámka
příprava 15 min + odpočinutí v lednici