Recept

Zeleninový bujon s prosem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30833
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Proso loupané - jáhly
200 g Rukola
50 g Semínka slunečnicová loupaná
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Pórek
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
16% Sacharidy 59 g
223% Tuky 168 g
42% Sodík 832 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zeleninový bujon s prosem postup přípravy receptu:

1

Slunečnicová semínka si v pánvi bez tuku opražíme dozlatova.

2

Vepřovou šunku pokrájíme na kostičky. Omytou rukolu potrháme na menší kousky.

3

V hrnci rozpustíme bylinkové máslo a pokrájenou šunku s rukolou podusíme.

4

Přilijeme 1 litr bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přidáme proso a pomalu vaříme přibližně ¨

5

8-12 minut.

6

Bujon dochutíme solí, každou porci posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.

7

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

8

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

9

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

10

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

11

Přilijeme 1,5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

12

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept