Rybí středozemní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí středozemní polévka
Rybí středozemní polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30835 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Filé rybí |
225 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
4,3 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 690,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí středozemní polévka postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. |
2 | Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo. |
3 | Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek. |
4 | Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem. |