Jednoduchý recept

Polévka z tofu a hlávkovkého salátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30837

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Salát hlávkový
2 polévková lžíce Sherry brandy
200 g Sýr sójový - Tofu
1 špetka Sůl
1,2 l Vývar zeleninový
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
9% Sacharidy 32 g
132% Tuky 99 g
73% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Polévka z tofu a hlávkovkého salátu postup přípravy receptu:

1

Tofu nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme tofu a necháme okapat. Přidáme nakrájenou mrkev, jarní cibulky, zázvorový kořen, smažíme 2 minuty.

2

Přidáme zeleninový vývar, sherry, sójovou omáčku a cukr. Vše dobře promícháme a přivedeme k varu. Povaříme minutu.

3

Pokrájíme hlávkový salát a polévku zamícháme, aby kousky salátu svraskly. Vrátíme do pánve tofu a prohřejeme. Osolíme a opepříme.

4

Podáváme teplé.

Poznámka

Kořen zázvoru nastrouháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept