Recept

Cumberlandská omáčka s portským vínem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30839
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

1 ks Citrony
6 polévková lžíce Cukr želírovací
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
3 ks Pepř černý celý
1 ks Pomeranče
250 g Rybíz červený
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
17% Sacharidy 60 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 94 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cumberlandská omáčka s portským vínem postup přípravy receptu:

1

Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky.

2

V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme.

3

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme.

4

Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu.

Poznámka

vaření 10 min + chlazení cca 2 h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept