Cumberlandská omáčka s portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cumberlandská omáčka s portským vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30839 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Cukr želírovací |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Pomeranče |
250 g | Rybíz červený |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 841,5mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hořčičné semínko, Pepř cayenský, Pepř černý celý, Pomeranče, Rybíz červený, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cumberlandská omáčka s portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Rybíz omyjeme a kuličky otrháme. Mírně je rozmačkáme vidličkou a posypeme želírovacím cukrem. Pomeranč a citron důkladně omyjeme, z každého odřízneme cca 5 cm velký kus kůry. Nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | V hmoždíři roztlučeme pepř a hořčičná semínka. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 4-5 min šalotku. Přidáme šťávu vymačkanou z citronu a pomeranče. Poté vmícháme rybíz, ochutíme roztlučeným kořením, worcesterem, vínem, solí, cayenským pepřem a na prudkém ohni cca 5 min povaříme. |
4 | Omáčku necháme vychladit a podáváme ke steakům nebo roastbeefu. |
Poznámka
vaření 10 min + chlazení cca 2 h