Recept

Grilovaná zelenina a bulgur

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3084
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

280 g Bulgur
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Harissa pasta
2 ks Lilek
2 hrst Máta
4 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprikové lusky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
23% Sacharidy 82 g
13% Tuky 10 g
1% Sodík 17 mg
19% Bílkoviny 11 g

Grilovaná zelenina a bulgur postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na dílky, papriky na kousky. Smícháme med, olej a Harissu. Polovinou zakapeme zeleninu a grilujeme až lehce zhnědne.

2

Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát, aby změkl. Slijeme a zakapeme zbylou směsí a citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou a mátovými lístky.

3

Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podáváme s grilovanou zeleninou.

Poznámka

Harissa se prodává v obchodech, můžeme si jí i vyrobit z rajského pyré, koriandru a mletého kmínu. Bulgur se prodává v obchodech, jsou to celá pšeničná zrna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept