Recept

Zeleninová polévka s čerstvým sýrem

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30844

Ingredience

300 g Cibulka jarní
3 polévková lžíce Jogurt bílý
2 cl Kmínka - Akvavit
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
4 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 717kJ
12% Sacharidy 44 g
29% Tuky 22 g
42% Sodík 838 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zeleninová polévka s čerstvým sýrem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Omyjeme kopr, otrháme lístky a odložíme na ozdobení polévky.

2

V hrnci na másle cibuli s česnekem zpěníme, přilijeme 1 litr zeleninového bujonu, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 5 minut.

3

V misce si vymícháme 4 lžíce čerstvého sýru (žervé) se 3 lžícemi bílého jogurtu a 2 cl Akvavitu a přimícháme 2 žloutky.

4

Směs vmícháme do polévky, kterou dochutíme solí a pepřem.

5

Porce polévky ozdobíme koprem a podáváme.

6

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

8

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

9

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

10

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

11

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept