Zázvorová kuřecí prsíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorová kuřecí prsíčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
130 g | Fazolové klíčky |
170 g | Hrášek |
30 g | Koriandr čerstvý |
80 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
25 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
160 g | Pórek |
40 g | Sezam - semena |
25 ml | Sherry brandy |
30 g | Zázvor celý |
400 g | Kuřecí prsa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 793,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Fazolové klíčky, Hrášek, Koriandr čerstvý, Olej sezamový, Sezam - semena, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorová kuřecí prsíčka postup přípravy receptu:
1 | Smícháme citrónovou kůru a sťávu, polovinu rozetřeného česneku, koriandr a vše opepříme. Přidáme kuřecí maso, obalíme ho v marinádě a necháme hodinu marinovat. |
2 | Nasucho opražíme sezamová semínka a pravidelně je přitom mícháme. Potom je odložíme stranou. Do woku přilijeme olej a 30 sekund v něm smažíme zázvor a zbytek česneku. Přidáme kuře i s marinádou a smažíme je 4 minuty. |
3 | Přihodíme mrkev a pór a smažíme je 2 minuty. Dále přidáme hrášek a fazolové kličky a smažíme je další 3 minuty dokud není maso se zeleninou měkké. Na závěr přilijeme sherry a sójovou omáčku a 2 minuty je necháme prohřát. Pokrm posypeme sezamovými semínky a podáváme. |