Teriyaki kuřecí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teriyaki kuřecí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 30853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Bambusové výhonky |
2 stroužek | Česnek |
90 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
125 g | Hrášek |
450 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 718,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Med včelí, Olej stolní, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Kuřecí prsa, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teriyaki kuřecí postup přípravy receptu:
1 | Smícháme olej se sójovou omáčkou, s medem, víno, s česnekem, se zázvorem s hořčicí. Do marinády vložíme kousky kuřete, řádně je obalíme a 2 hodiny necháme v chladničce. |
2 | Kuřecí maso vyjmeme z marinády a do rozpáleného woku nalijeme polovinu marinády. Potom přisypeme kuřecí maso a smažíme je 3-4 minuty, až získá barvu. Přidáme hrášek, bambusové výhonky, jarní cibulku a vše smažíme další 2 minuty a podáváme. |