Recept

Ořechové vdolečky s medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30856
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Droždí
110 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Med včelí
750 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

206% Kalorie 4,062 kcal
Kilojoule 16 997kJ
142% Sacharidy 512 g
246% Tuky 185 g
70% Sodík 1 g
197% Bílkoviny 111 g

Ořechové vdolečky s medem postup přípravy receptu:

1

Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.

2

Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.

3

Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.

4

Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.

5

Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept