Ořechové vdolečky s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové vdolečky s medem
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30856 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
110 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Med včelí |
750 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 377,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Med včelí, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové vdolečky s medem postup přípravy receptu:
1 | Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu. |
3 | Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout. |
4 | Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme. |
5 | Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy. |