Japonská rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonská rýže
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 30857 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 g | Pepř bílý |
350 g | Rýže jasmínová |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 722,6mg |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 26,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej arašídový (podzemnicový), Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Japonská rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Rozpálíme wok s olejem. Do horkého oleje nasypeme rýži, potom ji na mírném plameni za stálého míchání smažíme asi 10 minut. |
2 | Rozšleháme vejce a zvolna je přiléváme k rýži. Dále je smažíme, dokud nejsou hotová a dobře promíchaná s rýží. Podáváme jako přílohu. |