Snadné indické kuře se zelným salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Snadné indické kuře se zelným salátem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3086 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 hrst | Koriandr celý |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
2 ks | Limetka |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 832,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín drcený, Koriandr celý, Kuřecí stehna, Kurkuma, Limetka, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Snadné indické kuře se zelným salátem postup přípravy receptu:
1 | Šťávu z limetek, stonky koriandru, mletý kmín, citrónovou kůru a olej smícháme. |
2 | Kuřecí stehna, bez kůže, třikrát nařízneme, posypeme kurkumou a polovinou limetkové směsi. Necháme minimálně 15 minut marinovat. |
3 | V troubě na 200°C pečeme asi 50 minut. |
4 | Červené zelí a mrkev, nakrájíme, smícháme se zbylou limetkovou směsí a lístky koriandru. |
5 | Podáváme ke kuřeti. Jako příloha může být rýže nebo indický chléb. |