Recept

Kuřecí frikasé s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 30862
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
200 g Hrášek
150 g Jogurt bílý
600 g Kuřecí prsa
40 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
50 ml Olej slunečnicový
100 g Paprika zelená
6 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
9 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
9% Sacharidy 31 g
180% Tuky 135 g
67% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Kuřecí frikasé s hráškem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme.

2

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit.

3

Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept