Kuřecí frikasé s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé s hráškem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 30862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Hrášek |
150 g | Jogurt bílý |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Paprika zelená |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
9 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 100,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,2mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek, Jogurt bílý, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí frikasé s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme. |
2 | Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit. |
3 | Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme. |