Nákyp s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s třešněmi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30864 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček |
100 g | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Skořice mletá |
80 g | Strouhanka |
200 g | Třešně |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 358,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 842,2mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Mandle, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | 80g másla smícháme s cukrem a žloutky a ušleháme do bělavé pěny. |
2 | Přidáme nastrouhanou kůru, koření a mandle. |
3 | Do směsi přimícháme strouhanku. |
4 | Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme k těstu. |
5 | Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, těsto do ní nalijeme, povrch poklademe vypeckovanými třešněmi. |
6 | Pečeme ve vodní lázni 45 minut při teplotě 180°C. |