Jednoduchý recept

Vepřové s čínským zelím

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 30866

Ingredience

50 g Cibulka jarní
30 g Houby Shitake sušené
200 ml Hovězí vývar základní
50 g Kaštany jedlé
150 g Kukuřice
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
5 g Sůl
400 g Vepřová kýta
250 g Zelí čínské
15 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
8% Sacharidy 29 g
27% Tuky 20 g
29% Sodík 581 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřové s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme.

2

Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku.

3

Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout

4

Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept