Vepřové s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s čínským zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 30866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibulka jarní |
30 g | Houby Shitake sušené |
200 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Kaštany jedlé |
150 g | Kukuřice |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
15 g | Zázvor celý |
250 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 53,6mg |
Draslík | 601,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Houby Shitake sušené, Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Sůl, Vepřová kýta, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na široké nudličky. Houby namočíme. |
2 | Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a během 30 sekund v něm osmažíme česnek, zázvor a jarní cibulku. Vložíme maso a houby a smažíme je, dokud maso nezmění barvu (5 minut). Vše vyndáme z woku. |
3 | Ve woku rozpálíme zbytek oleje a minutu v něm smažíme čínské zelí, mladou kukuřici a jedlé kaštany. Vše osolíme, opepříme a na závěr přilijeme vývar. Přivedeme k varu a vaříme, dokud zelí nezačne měknout |
4 | Do woku nasypeme vepřové maso a přilijeme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej. V troše vody rozpustíme maizenu a přimícháme ji do směsi a horké podáváme. |