Bylinková omáčka s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka s kapary
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3087 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
150 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 205,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 18,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapary sterilované, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka s kapary postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozmícháme majonézu s hořčicí a zakysanou smetanou, poté přidáme okurky nakrájené na kostičky. |
2 | Kapary, petrželku a estragon nasekáme a přimícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná na vaječné, rybí i zeleninové saláty. |