Rajčatová omáčka s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s olivami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30873 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
60 g | Cibule |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
600 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 380,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s olivami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky. |
2 | Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak. |
3 | Necháme hodinu vařit. |
4 | Olivy pokrájíme na drobnější kousky, smícháme s olejem a pokrájenou cibulí. |
5 | Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z oliv. |
6 | Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny. |