Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 97 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 67 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30881

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
200 g Štěrbák zahradní
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 249kJ
11% Sacharidy 39 g
211% Tuky 158 g
41% Sodík 822 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bujon s endivii postup přípravy receptu:

1

Salát Endivie (štěrbák) omyjeme a pokrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.

2

V hrnci na rozpuštěném másle cibulku se salátem krátce podusíme (asi 2-3 minuty), přimícháme bílý pepř, sůl a mletou sladkou papriku. Zalijeme 1 litrem bujonu z kořenové zeleniny, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme jen 2-3 minuty.

3

Polévku posypeme omytým, drobně pokrájeným koprem a podáváme.

4

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

5

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

6

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

7

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

8

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

9

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept