Jednoduchý recept

Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30882

Ingredience

120 g Cukr krupice
150 g Kandované ovoce
1000 ml Mléko polotučné
250 g Rýže loupaná
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 682kJ
35% Sacharidy 124 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 49 mg
27% Bílkoviny 15 g

Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vymáčkneme do mléka.

2

Mléko uvedeme k varu.

3

Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka.

4

Opět uvedeme k varu, vaříme 25 minut.

5

Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru.

6

Do kaše vmícháme kandované ovoce.

7

Směs nalijeme do forem a necháme 8 hodin chladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept