Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30882 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
150 g | Kandované ovoce |
1000 ml | Mléko polotučné |
250 g | Rýže loupaná |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 86,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Rýže loupaná, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dezert z mléčné rýže a kandovaného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vymáčkneme do mléka. |
2 | Mléko uvedeme k varu. |
3 | Rýži propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. |
4 | Opět uvedeme k varu, vaříme 25 minut. |
5 | Uvařenou kaši odstavíme z plotny, vmícháme žloutky a 120g cukru. |
6 | Do kaše vmícháme kandované ovoce. |
7 | Směs nalijeme do forem a necháme 8 hodin chladit. |