Recept

Zeleninový bujon bylinkami a bramborem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30889

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
200 g Štěrbák zahradní
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
0,3 kávová lžička Bazalka
0,3 ks Bobkový list
25 g Celer bulvový
0,3 kávová lžička Estragon
62,5 g Mrkev kořen
0,8 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý celý
0,3 polévková lžíce Petržel - nať
37,5 g Petržel kořen
75 g Pórek
0,3 kávová lžička Saturejka
0,1 polévková lžíce Sůl mořská
0,4 l Voda pitná
0,5 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
6% Sacharidy 22 g
61% Tuky 46 g
18% Sodík 352 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zeleninový bujon bylinkami a bramborem postup přípravy receptu:

1

Cibuli s bramborami očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Salát Endivie omyjeme a pokrájíme na kostky.

2

Bylinky: kopr, pažitku a petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. V pánvi na rozpuštěném másle, cibuli se salátem krátce podusíme (asi 2-3 minuty), přimícháme bílý pepř, sůl a mletou sladkou papriku.

3

V hrnci v 1 litru zeleninového bujonu uvaříme při mírné teplotě brambory (5-7 minut). Přidáme podušenou Endivii s cibulí, bylinky a pomalu vaříme jen 2-3 minuty.

4

Polévku dosolíme podle chuti a podáváme.

5

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

7

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

8

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

9

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

10

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept