Recept

Farfalle s omáčkou z gorgonzoly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 30892

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana čerstvá ke šlehání
175 g Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
350 g Těstoviny Farfalle
2 polévková lžíce Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
19% Sacharidy 67 g
19% Tuky 14 g
36% Sodík 725 mg
39% Bílkoviny 22 g

Farfalle s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vaříme dle návodu na obalu.

2

Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně.

3

Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku.

4

Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept