Farfalle s omáčkou z gorgonzoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s omáčkou z gorgonzoly
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 30892 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
150 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
175 g | Sýr Gorgonzola |
350 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 11,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Smetana čerstvá ke šlehání, Sýr Gorgonzola, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s omáčkou z gorgonzoly postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme dle návodu na obalu. |
2 | Mazitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, kůrku odstraníme. Smetanu a gorgonzolu vložíme do hluboké pánve. Posypeme špetkou cukru a mletým pepřem. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí, pak odstavíme pánev z ohně. |
3 | Uvařené těstoviny slijeme, vrátíme do hrnce a přilijeme k nim omáčku. |
4 | Vložíme lžíci šalvěje a na mírné teplotě prohřejeme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Ihned podáváme a ozdobíme trochou šalvěje. |