Játrová pěna se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová pěna se smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30893 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paštika játrová |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
1% Sacharidy 3 g
38% Tuky 28 g
0% Sodík 0 mg
13% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 46,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paštika játrová, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová pěna se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. V misce šlehačem ušleháme změklé máslo do pěny, poté zašleháme paštiku, mandle a lehce vmícháme dobře ušlehanou smetanu. |