Recept

Kuře po provensálsku s ančovičkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30894

Ingredience

150 g Ančovičky konzervované
2 ks Cibule
1000 g Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
30 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
250 g Rajčata
8 g Sůl
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
5% Sacharidy 17 g
37% Tuky 28 g
136% Sodík 3 g
121% Bílkoviny 68 g

Kuře po provensálsku s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě.

2

Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne.

3

Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept