Křenová pěna s lučinou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová pěna s lučinou a smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30896 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Křen |
150 g | Lučina smetanový sýr |
60 g | Máslo čerstvé |
160 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93,8mg |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 5,1mg |
Vláknina | 70,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová pěna s lučinou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | V míse šlehačem ušleháme změklé máslo, do něj zašleháme lučinu, poté vmícháme jemně nastrouhaný křen, sůl a na závěr zamícháme dobře ušlehanou smetanu. |
Poznámka
Tato pěna je velmi vhodná k plnění šunkových závitků.