Pěna z lučiny s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z lučiny s kečupem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30897 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup |
150 g | Lučina smetanový sýr |
60 g | Máslo čerstvé |
15 ks | Olivy zelené |
120 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
1% Sacharidy 3 g
35% Tuky 27 g
2% Sodík 46 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 114,6mg |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 1,3mg |
Vláknina | 196,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kečup, Lučina smetanový sýr, Máslo čerstvé, Olivy zelené, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z lučiny s kečupem postup přípravy receptu:
1 | V míse šlehačem ušleháme změklé máslo, do něj zašleháme lučinu, poté vmícháme kečup, drobně pokrájené olivy a na závěr zamícháme dobře ušlehanou smetanu. |
Poznámka
Chceme-li změnit chuť pomazánky, můžeme do pěny vmíchat utřený česnek.