Jablková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková omáčka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30906 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
180 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
12 ml | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 88,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a jablka oloupeme, pokrájíme na drobné kousky a necháme dusit 30 minut na másle. Poté přidáme vývar, med, citronovou šťávu, sůl, pepř a skořici, vaříme dalších 20 minut a vše rozmixujeme na pyré. |
Poznámka
Omáčka se hodí k vepřovému masu.