Omáčka z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z bílého vína
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 30907 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Cibule |
12 ml | Hořčice |
90 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Ocet vinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ml | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 59,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ocet vinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla. |
2 | Přilijeme víno a ocet. |
3 | Vaříme do zredukování objemu na 2/3. |
4 | Přidáme vývar a rajčatový protlak. |
5 | Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut. |
6 | Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit. |
7 | Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici. |
8 | Osolíme a opepříme dle chuti. |