Jednoduchý recept

Omáčka z bílého vína

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 30907
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

60 g Cibule
12 ml Hořčice
90 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Ocet vinný
2 špetka Pepř černý mletý
10 ml Protlak rajčatový
2 špetka Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
3% Sacharidy 9 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 146 mg
3% Bílkoviny 1 g

Omáčka z bílého vína postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla.

2

Přilijeme víno a ocet.

3

Vaříme do zredukování objemu na 2/3.

4

Přidáme vývar a rajčatový protlak.

5

Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.

6

Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.

7

Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici.

8

Osolíme a opepříme dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept