Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30908

Ingredience

800 g Ananas
180 g Cibule
500 ml Džus pomerančový
6 g Hřebíček
80 ml Med včelí
50 ml Ocet kvasný lihový
60 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 ml Rum
6 g Skořice mletá
6 kg Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 046kJ
3% Sacharidy 12 g
64% Tuky 48 g
9% Sodík 175 mg
102% Bílkoviny 57 g

Šunka s ananasem postup přípravy receptu:

1

Kýtu zbavíme kůže a potřeme olejem.

2

1/3 ananasu a cibuli pokrájíme, přidáme hřebíček, pomerančovou šťávu, skořice, pepř, ocet, rum a 1/2 medu.

3

Kýtu necháme v připravené marinádě marinovat 24 hodin.

4

Poté dáme kýtu péct při 130°C na 120 minut, průběžně přeléváme.

5

Zbytek ananasu pokrájíme na plátky, kterými pečící se kýtu pokryjeme po hodině pečení.

6

Plátky k masu připevníme hřebíčkem.

7

Potřeme marinádou a zbylým medem.

8

Upečenou kýtu vyjmeme, plátky ananasu sejmeme a smícháme s marinádou z pekáče.

9

Maso servírujeme přelité ananasovou marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept