Ostrý rajčatový dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý rajčatový dresink
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3091 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
50 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
3% Sacharidy 10 g
68% Tuky 51 g
12% Sodík 241 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 106,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý rajčatový dresink postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady spolu dobře promícháme, pouze nasekaný koriandr přidáme až na závěr. |
2 | Dresink je vhodný k luštěninovým a těstovinovým salátům. |