Ragú z jehněčího a artyčoků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z jehněčího a artyčoků
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Artyčoky |
200 g | Brambory |
180 g | Cibule |
1500 g | Jehněčí plec |
2 špetka | Kmín celý |
6 g | Koriandr čerstvý |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory, Cibule, Jehněčí plec, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z jehněčího a artyčoků postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Maso očistíme, pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. |
3 | Olej rozehřejeme a osmažíme na něm maso a cibuli. |
4 | Restujeme 15 minut. |
5 | Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rajčata pokrájíme na plátky. |
6 | Rajčata, brambory a maso přendáme do hrnce, přidáme pokrájené artyčoky, 200ml vody a koriandr. |
7 | Vše pečeme při 180°C 80 minut. |