Recept

Bujon s Endivii a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30913

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
2 cl Gin
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Prsa krůtí uzená
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Řeřicha
200 g Štěrbák zahradní
100 g Šunka krůtí
Bujon z kořenové zeleniny [30788]
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Estragon
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Petržel kořen
300 g Pórek
1 kávová lžička Saturejka
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
1,5 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 734kJ
12% Sacharidy 42 g
218% Tuky 164 g
60% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Bujon s Endivii a chřestem postup přípravy receptu:

1

Nakládaný chřest scedíme a necháme odkapat. Kopr, řeřichu a petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. Uzené krůtí prsa s krůtí šunkou nakrájíme na nudličky. Salát Endivie omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci na bylinkovém másle maso se šunkou orestujeme, přimícháme bílý pepř, sůl a mletou sladkou papriku. Zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu, přilijeme 2 cl ginu a vaříme při mírné teplotě 5 minut.

3

V pánvi si rozpustíme máslo a cibuli se salátem krátce podusíme. Dusíme jen 2-3 minuty.

4

Salát s cibulí přidáme do bujonu a pomalu vaříme jen 2-3 minuty.

5

Polévku dosolíme podle chuti, přimícháme chřest, bylinky, necháme přejít varem a podáváme.

6

Bujon z kořenové zeleniny [30788]:

7

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.

8

Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.

9

V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.

10

Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.

11

Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept